Велико финале Првог сабора виолиниста у Прањанима: Славље Момира Јовановића и његових укућана

Прањани - Велико финале првог сабора виолиниста Србије које је одржано у Прањанима окончано је слављем Момира Јовановића (36) из Новога Сада и његових укућана. Овај музичар је победник Српског првенства на овом инструменту и срећу је поделио са супругом  Анђелијом и сином Милошем. Двогодишњак је одмах сео у нову "Шкоду фабију" и шта би друго,  ставио ручицу на сирену.

"Не верујем да ће бити свирач али више ми личи на певача" - вели Момир Јовановић за свог наследника, а он и супруга чекају  и следећу принову.

То је ето звездани тренутак музичара из Новог Сада, који живи од виолине.

"Имам нижу музичку школу, али ћу наставити да учим", казао је Јовановић за РИНУ.

Финале је на игралишту ФК Брезак поред речице Плане привукло хиљаде мештана, завичајаца и гостију из далека, и ова горска насеобина никад није примила толико света.

"Пресрећан сам, још не знам шта ми се догађа, иако ми је супруга данима звоцала да морам да победим", беседи првак првог сабора виолиниста.

Овај скуп отворен је поздравним словом Дејана Ковачевића председника општине Горњи Милановац, који је свим посетиоцима пожелео да се још дуго виђају у овом саставу и још већем броју, и пригодном здравицом како по српском обичају следи.

Списак слављеника завршава се са Јовановићем, али почиње овако...

Коло је најбоље одсвирао Раде Радосављевић (52) из Мораваца код Љига. Песму Александар Спасић (22) из Врбнице док је признање за најизворније музицирање стигло у руке Бранка Ђурића(18) из Мионице.

"Ово је изузетан догађај за све нас и врхунски организован сабор" - казао је младић.

У деобу награда умешала се с оправдањем Андреа Алимановић осамнаестогодшња девојка из Крупња њој је припала Златна виолина по одлуци публике.

РИНА

17.08.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4