Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Феноменална слика из Ужица послата у свет: На Лицидерском срцу 1000 учесника из десет земаља


Ужице - На овогодишњем, 11. Међународном дечијем фестивалу фолклора „Лицидерско срце“ учествоваће око 1000 деце из 10 земаља и 20 фолклорних ансамбала. Пријављени су фолклорни ансамбли из Немачке, Чешке, Молдавије, Грузије, Индије, Украјине, Белорусије, Тајвана, Републике Српске и Србије, а Фестивал ће се одржати од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду.

 

Град Ужице је, као и претходних година један од покровитеља „Лицидерског срца“ и заменик градоначелника, Иван Станисављевић истако је да ће ово бити лепа прилика да млади из различитих земаља шире своју културну баштину, да упознају туђу, да стекну нова пријатељства и да шире поруку ове манифестације, а то је љубав.

Ивана Цветковић, представница организационог одбора навела је да је ово један од највећих фестивала овог типа у овом делу Европе. Она је рекла да је до сада у Ужицу гостовало око 8500 деце из 40 земаља света и позвала Ужичане да присуствују свечаном отварању и дефилеу који ће бити 15. августа, од Музеја до Трга.

Осим фолклора, манифестација је обогаћена пратећим садржајима, а то су културне играонице, зумба журке, стручни семинар „Деца чувари традиције“, изложба народне ношње, грнчарске радионице у Злакуси и излети.

У организацију је укључено око 200 волонтера, и осим свог културног, едукативног и туристичког карактера, Лицидерско срце има свој хумани сегмент. Тако ће се ове године, средства од продатих лицидерских срца и сувенира, донирати Општој болници Ужице, одељењу неонатологије.

Покровитељи ове године, поред града Ужица, су општине Чајетина и Вишеград, Представништво Републике Српске у Београду и туристичка организација Златибор која је и суорганизатор фестивала. Манифестацију је подржало и Министарство спољних послова.

РИНА


19.08.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO