Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Златан шут Александра Радојичића: Познати глумац на вечитом дербију (ФОТО,ВИДЕО)


Ивањица - Први дан овогодишње „Нушићијаде” под слоганом „Варош спава, ал бадава” обележила је ревијална фудбалска утакмица коју је почетним ударцем отворио популарни глумац Александар Радојичић. Аплаузи и узвици одушевљења одјекивали су Јаворовим стадионом, а старији Ивањичани присетили су се да је пре пола века борба вечитих ривала „Горње и Доње Мале” била прави спектакл за љубитеље спорта и све грађане овог планинског градића.

Радојичић је изазвао осмехе и одушевљење дружећи се са Ивањичанима, а његов први ударац био је итекако прецизан.

„Овакве културне манифестације су од круцијалног значаја како би очували национална блага, нарочито у данашње време кад се мало пажње посвећује култури. Зато је Нушићијада данас још значајнија јер служи да подигне дух и културну свест народа”, рекао је Александар Радојичић за агенцију РИНА.

У Ивањици ће наредна три дана бити обојена културним дешавањима, што посебно радује младог глумца.

„У Београду има доста оваквих дешавања, али је битно да их буде и широм Србије. Ја сам из ових крајева и волим овде да се вратим и волим да видим младе који су остали овде да живе”, изјавио је Радојичић.

Организатор догађаја Александра Цукавац истиче да је посебну драж спортском перформансу дало учешће истакнутог глумца Александра Радојичића, с обзиром на његове изузетно запажене улоге, али и то да је један од најпознатијих промотера здравог стила живота међу младима.

„Учешће Радојичића представља јединствени спој уметности и спорта. Послали смо поруку да чувамо од заборава период од пре пола века када је Ивањичанима игра била једина разонода. “Дерби Горње и Доње мале”, био је важан, јер су играчи који би се показали у борби добијали шансу да заиграју за „ФК Јавор”, најстарији фудбалски клуб у Србији”, рекла је Цукавац.

У шаљивом мечу „Горње” и „Доње мале” такмичила се екипа ивањичких ветерана против женске екипе фудбалског клуба „Рад”.

 

РИНА


23.08.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO