Јубиларни „Жестивал“ померио границе: Најбоља љута прави се у Бајиној Башти

Ужице – Пети јубиларни „Жестивал“ оборио је рекорде. Шест дана Ужичани, али и бројни посетиоци уживали су у забавно културним садржајима, а круна је стигла данас кад су награђени најбољи произвођачи љуте капљице. На жирију је био тежак задатак да између 135 излагача изаберу најбољег. У категорији дестилерија, шампионски пехар припао је дестилерији ТИМ из Бајине Баште, док је у категорији пољопривредно домаћинство, пехар шампиона понела чувена Минићева кућа ракије из Трепче код Чачка, a награда за најбољи воћни ликер додељена је Милану Плазинићу из Премеће код Чачка.

Свако признање је потврда да сте на добром путу и да квалитетно радите свој посао. Иако је ракија у Србији традиционално пиће, ипак се о њеној производњи и квалитету мало зна и зато константно радимо на њеној промоцији. Жестивал је одличан начин да промовишемо своје производе“, рекао је Илић.

Градски трг у Ужицу био је мали за све заинтересоване посетиоце, који су радознало обилазили шаренолике штандове и бирали производе за себе. Плетене торбе, домаћа пршута, сир, мед, сокови привлачили су погледе присутних.

Да је овај „Жестивал“ био изузетно посећен слаже се и председник Организационог одбора, Бранислав Митровић.

25.08.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 5