Михајловићева: Сутра отварање понуда за Моравски коридор, одлуку о стратешком партнеру доноси Влада

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да ће понуде на тендеру за изградњу Моравског коридора бити отворене сутра, и да очекује да у наредних десетак дана Влада донесе одлуку о стратешком партнеру.

„Влада Србије се определила да гради Моравски коридор који ће повезати стотине хиљада људи од Крушевца до Чачка, и повезати Коридор 10 са ауто-путем “Милош Велики”, као и са будућим ауто-путем ка Босни и Херцеговини”, рекла је Михајловићева за ТВ Прва.

Она је додала да ће након отварања понуда заседати комисија која ће вредновати понуде и да очекује да у наредних десетак дана Влада донесе одлуку о стратешком партнеру. “У припреми јавног позива ишло се до најситнијих детаља, а пре тога су донети посебан закон, подзаконска акта и пуно критеријума је предвиђено, управо како нико не би имао предност”, рекла је Михајловићева.

Она је додала да је процењена вредност изградње Моравског коридора, односно ауто-пута Појате-Прељина, од 800 милиона евра, утврђена на чињеници да се ради о три пројекта у једном. “Пројекат Моравског коридора није само изградња ауто-пута, то је и регулација реке Мораве и њених притока, као и изградња телекомуникационе инфраструктуре”, навела је Михајловићева.

РИНА

26.08.2019.


Fotografije