Комплет лепиња за Гиниса: Ево како се прави чувени ужички специјалитет са 110 јаја (ФОТО) (ВИДЕО)

Ужице – У граду на Ђетињи царују калорије. Омиљени доручак свих Ужичана годинама уназад је масна комплет лепиња са јајима, кајмаком и претопом познатија као – лепиња са све. Овај специјалитет без дилеме, најбоље праве локални пекари који су остали верни рецептури предака.

 

“У лепињу ставимо јаје, домаћи кајмак и све то умућкамо и ставимо у специјалну фуруну да се запече. По жељи муштерија додајемо претоп”, рекао је Драган Лазић, пекар из надалеко чувене ужичке пекаре “Шуљага”.

 

Своје умеће ови кулинарски мајстори решили су да демонстрирају пред свим Ужичанима и гостима “Жестивала”, тако да су своју фуруну накратко преместили на централни градски трг како би направили – лепињу за Гиниса, пречника преко један метар i тежине око 15 килограма.

 

“Ово је највећа комплет лепиња икад направљена. Колико Ужичани воле овај специјалитете показује то да је све нестало за пет минута. Следеће године ћемо отићи још један корак напред и покушати да испечемо лепињу пречника од неколико метара. Не такмичимо се ни са ким, али ова наша лепиња могла би да уђе у Гинисову књигу рекорда”, рекао је Лазић.

26.08.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4