Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·     Saopštenje Skupštine Srbije: Ovako će objavljivati podaci o broju birača u svakom mestu     ·     Karambol u centru Čačka: Žestok sudar nekoliko vozila na raskrsnici, tri osobe povređene (FOTO)     ·     Vatreni obračun na autobuskoj stanici u Budvi: Mladići iz Berana fizički napali Budvanina, ovaj jednog od njih sutradan sačekao sa pištoljem i upucao     ·     Kristina i Milica ponos Srbije: Njihov san je - vojnička uniforma i čin podoficira, samoincijativno se prijavile na zahtevan i težak ali veoma perspektivan kurs (FOTO)     ·     Uboden nožem u srce u centru grada, izdahnuo na klupi: Danas se navršava punih osam godina od tragedije koja je pogodilla Čačak, sećanje na divnog mladića i dalje živi (FOTO)     ·     Studentski dom košta samo 10 evra mesečno, a dobija se i zagarantovana novčana stipendija: Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji     ·     Vlast i delovi opozicije podržali spajanje izbora     ·     Krivična prijava protiv osumnjičenog za tešku krađu     ·     Ovako izgleda evropski "seljački turizam": Janko iz Slovenije napravio pravi spektakl na svom imanju, most od sibirskog bora, automat za ishranu prasića, plivanje u bazenu sa ribama i još mnogo toga (FOTO)     ·     Suvoborski Čak Noris, jači od groma i od konja: Mladena i Kokana udarila sila nebeska, životinja odmah nastradala a njemu nije bilo ništa - postao medicinski fenomen (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Почела реконструкција ОШ “Ратко Митровић” у Чачку


Чачак – Почела је реконструкција Основне школе “Ратко Митровић” захваљујући Канцеларији за јавна улагања и граду Чачку. За радове је издвојено 120 милиона динара, а план је да реконструкција буде завршена до краја 2019. године, тачније за 140 дана.

 

“Ово је највећа инвестиција у образовање у граду Чачку и поносни смо што се наша школа потпуно обновити. Настава ће се одвијати редовно, неће бити прекидања и скраћењаи желим да и децу и родитеље замолим за стрпљење, јер ова реконструкција је била неопходна”, Ђуро Церанић.

 

 

Међутим, због радова на санацији и реконтрукцији неопходно је пресељење наставе у друге објекте.

 

“Од другог септембра кад је планиран почетак нове шклске године, наши ђаци ће наставу похађати у Прехрамбено угоститељској школи у другој смени од 14 до 19 часова. Путници који долазе из правца Овчар Бање имаће обезбеђен превоз до ове устнаове. Што се тиче целодневне наставе за ученике првог и дугог разреда она ће се одвијати у издвојеним одељењима у Парменцу и Паковраћу. За превоз ове деце такође ће бити организоване посебне аутобуске линије”, изјавио је Церанић.

 

Реконтрукција ОШ “Ратко Митровућ” само је још један пример колико град Чачак улаже у образовање.

 

“Урадили смо целокупну пратећу админстрацију и издвојили новац, велики је посао пред нама. Поред ове реконструкције, ради се на још неколико чачански школа, у Трнави и Бресници. Тиме смо заокружили јједан велики пројекат”, рекао је помоћник градоначелника Чачка, Владан Милић.

 

 

Радове на реконструкцији ОШ “Ратко Митровић” изводиће “Алфако инжењерин”, а из ове компаније обећали су да ће радови бити одрађени кавлитетно и на време.

 

РИНА

 


26.08.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO