Гром усмртио краве: Несрећна Вукица остала без свега што је имала (ФОТО)

Нови Пазар – Олујно невреме оставило је Вукицу Милосављевић у сузама. Гром јој је погодио две краве, бика и усмртио их на месту, а то је био једини извор прихода који је ова горштакиња имала.

 

“Наишла је страшна олуја, севало је на све стране, чула сам да је пукао гром, али нисам ни сањала какав ћу призор затећи на ливади. Обе краве су биле стеоне, једна је требало да се отели сад, а друга почетком септембра. Ово је огроман губитакк”, рекла је уплакана Вукица.

 

Она живи сама у удаљеном планинском селу Кашаљ подно Рогозне. Први комшија далеко је око пет километара, а до њене куће не може се доћи колима већ само – пешке!

 

“Овде је пустиња. Током лета неко и прође, али кад је зима дешава се да по четири месеца не видим живе душе. Често сам причала са кравама, понашала сам се према њима као да су људи. Ја немам другарице, мајку, па сам са њима делила оно што ме тишти. Брат ми је често говорио “како то Вукице причаш са животињама”. Али оне су мени биле све што имам, а сад више немам ништа”, каже Вукица.

 

26.08.2019.


Fotografije