Представљен 48. Зборник радова Народног музеја у Чачку  

Чачак – Зборник радова Народног музеја у Чачку, 48. по реду, представљен је у Галерији ове угледне куће, уз пригодна слова Делфине Рајић, директора НМ, Гордане Јеремић, вишег научног сарадника Археолошког института, и др Александре Колаковић, научног сарадника са Института за политичке студије у главном граду Србије.

„Издавачка делатност Народног музеја започета је 1955. године и остварује се кроз низ посебних издања, а од 1969. и кроз сталну публикацију Зборника радова, и то је један од ретких музејских часописа који непрестано траје пола века. Оснивач и уредник био је Милован Вуловић, историчар уметности и више од три деценије директор наше куће” - казала је Делфина Рајић за агенцију РИНА.

Међу 11 објављених студија у Зборнику је и рад новинара „Политике” и Гласа западне Србије, под називом  „Приватизација у чачанском крају: шта се догодило радничкој имовини”.

„Оташевићев рад садржи свеобухватни преглед о приватизацији друштвених предузећа у Моравичком округу под окриљем државне Агенције за приватизацију. У раздобњу од краја 2002. до децембра 2009. на овом подручју продато је укупно 85 привредних друштава из Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице, у којима су била запослена 13.693 радника. Поред тога, дат је преглед кретања радне снаге и запослености на подручју Чачка између 1988. и 2010. године” - истакла је Делфина Рајић.

РИНА

 

28.08.2019.


Fotografije