Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·    


Представљен 48. Зборник радова Народног музеја у Чачку  


Чачак – Зборник радова Народног музеја у Чачку, 48. по реду, представљен је у Галерији ове угледне куће, уз пригодна слова Делфине Рајић, директора НМ, Гордане Јеремић, вишег научног сарадника Археолошког института, и др Александре Колаковић, научног сарадника са Института за политичке студије у главном граду Србије.

„Издавачка делатност Народног музеја започета је 1955. године и остварује се кроз низ посебних издања, а од 1969. и кроз сталну публикацију Зборника радова, и то је један од ретких музејских часописа који непрестано траје пола века. Оснивач и уредник био је Милован Вуловић, историчар уметности и више од три деценије директор наше куће” - казала је Делфина Рајић за агенцију РИНА.

Међу 11 објављених студија у Зборнику је и рад новинара „Политике” и Гласа западне Србије, под називом  „Приватизација у чачанском крају: шта се догодило радничкој имовини”.

„Оташевићев рад садржи свеобухватни преглед о приватизацији друштвених предузећа у Моравичком округу под окриљем државне Агенције за приватизацију. У раздобњу од краја 2002. до децембра 2009. на овом подручју продато је укупно 85 привредних друштава из Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице, у којима су била запослена 13.693 радника. Поред тога, дат је преглед кретања радне снаге и запослености на подручју Чачка између 1988. и 2010. године” - истакла је Делфина Рајић.

РИНА

 


28.08.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO