Златибор угостио породицу са једанаесторо деце из Краљева

Чајетина - Протекла четири дана Туристичка организација Златибор и општина Чајетина имали су велико задовољство да угосте једну сасвим несвакидашњу породицу из Краљева. Реч је о породици Ковачевић која броји чак једанаесторо деце, а родила их је и о њима се брине самохрана мајка Маја Ковачевић.


Поред тога што је поносна мајка јеанаест малишана, Маја је и новинар и публициста, уредница ,,Краљевских новина“, ,,Гласа Србије“, „Гласа Академске Србије“, и председница удружења ,,Кнегиња Персида Карађорђевић“ које се залаже за бољи живот породица са више деце. Поред бројних обавеза које има као мајка једанаесторо деце Маја је успела да напише и објави књигу "Света Анастасија српска", а промоција њене књиге била је организована у уторак, 27. августа на Краљевом тргу на Златибору.

Књига „Света Анастасија српска“ настала је из потребе ове жене и мајке да најлепше духовне и људске вредности приближи деци кроз ликове оних који су се у српску историју уписали управо због својих врлина, а као главну јунакињу своје књиге изабрала је принцезу Ану, мајка првог српског просветитеља, Светог Саве.

Гост на промоцији Мајине књиге био је и песник Љубивоје Ршумовић који је све присутне поздравио „Здравицом народу српском“, а промоцију су увеличали и млада Анђела јечменица, ученица петог разреда основне школе "Димитрије Туцовић" са Златибора, која је отпевала песму "Ми смо деца неба" и њен наставник музичког Марко Џамбасовић који се публици представио на фрули и двојницама. Промоција је имала и продајни карактер, а сви присутни који су купили Мајину књигу на тај начин помогли су живот ове самохране мајке и њених једанаест малишана.


Следећег дана, у среду 28. августа, породицу Ковачевић посетили су председник општине Чајетина Милан Стаматовић, заменик председника Арсен Ђурић и директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.
Након разговора са храбром мајком Мајом и дружења са децом, представници општине испратили су породицу на излет до Стопића пећине и Сирогојна, а затим су пут наставили назад у Краљево, пуни утисака и прелепих успомена које носе са Златибора.

РИНА

29.08.2019.


Fotografije