Прибој спреман за Национални инвестициони план

Прибој - Општина Прибој спремно дочекује почетак реализације Националниг инвестционог програма који је најавио председник Србије Александар Вучић, за шта ће у буџету Републике бити обезбеђено преко 10 милијарди евра, наводи се на сајту општине.

Како би што спремније дочекали почетак реализације НИП председник општине Прибој Лазар Рвовић одржао је састанак са сарадницима, где су подељена стриктна задужења и прецизирани рокови. Иако Прибој, за разлику од неких других локалних самоуправа има припремљене пројекте готово за све планиране инвестције, први човек општине Прибој затражио је још већу мобилност и ажурност како се не би десило да неке инвестиције остану без средстава зато што није урадјен ваљан пројекат.

С обзиром да ће у првој фазии реализације НИП бити финансурани пројекти из путне инфаструктуре, водивода и канакизације, односно пречишћавања отпадних вода, Рвовић је захтевао да се у што краћем року ураде комплетне анализе у сви три наведене области, и то на подручју комплетне општине Прибој.

Пројекти НИП биће реализовани преко Канцеларије за управљање јавним улагањина са којом Прибој има врло добру сарадњу и преко које се у нашој општини тренутно реализује неколико значчајних пројеката у вушемилиoнским износима.

Због дсадашњих успешно обављених послова, председник општине Прибој Лазар Рвовић одредио је свог заменика Сашу Василића за координатора свих подносица пројеката из Прибоја са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе Србије.

 

РИНА

29.08.2019.


Fotografije