Михајловићева: Крећемо у изградњу новог ауто-пута који ће повезати 500.000 људи

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да Србија креће у изградњу новог ауто-пута, Моравског коридора, који ће повезати нашу земљу изнутра и 500.000 људи који живе у централној Србији између Појата и Прељине.

 

”Србија креће у изградњу новог ауто-пута који ће повезати све веће градове централне Србије између Појата и Чачка – Крушевац, Краљево, Трстеник, Врњачку Бању. Зовемо га Моравски коридор, али то ће бити српски коридор, који ће повезати Србију изнутра”, рекла је Михајловићева, након што је Влада Србије на данашњој седници усвојила Одлуку о избору стратешког партнера у циљу реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина (“Моравски коридор”).

 

”Поносна сам на то што крећемо да градимо још један ауто-пут, јер је то значајно за нове инвестиције, за нова радна места, али и стратешки, за будућност, да наши људи имају бољи животни стандард и да наша деца остају у Србији”, навела је Михајловићева.

 

Она је истакла да је Моравски коридор  значајан за целу Србију, али је посебно значајан за више од пола милиона људи који живе у централној Србији, дуж овог коридора који ће повезати Чачак и Појате.

 

“Завршили смо Коридор 10 и повезали Србију ауто-путем од севера до југа, завршавамо источни крак ка Бугарској и пустили смо у саобраћај ауто-пут “Милош Велики”. Нема лепшег осећаја него кад прођете новим ауто-путевима и видите шта је све урађено и тако ће бито и за две и по године, кад изградимо и Моравски коридор”, каже Михајловићева.

 

РИНА

 

30.08.2019.


Fotografije