Завршени дани музике,екологије и спорта у Горњем Милановцу

Горњи Милановац - На Градском тргу одржана је манифестација „Дани музике, екологије и спорта а уз помоћ и подршку Министарства Државне управе и локалне самоуправе.

На Градском тргу, пред више хиљада посетилаца,најпре је одржан "Сајам спорта" за децу најмлађег узраста на коме су се локални спортски клубови и удружења представили са својим програмима,активностима и спортским дисциплинама. Иначе овакав сајам је одржан трећи пут по реду у Г. Милановцу, али је ово први сајам који је организован на отвореном.

Такође, поред "Сајма спорта", организоване су еколошке радионице под окриљем Еколошке канцеларије, Јавном комуналног предузећа, Техничке школе "Јован Жујовић", као и удружења грађана "ЕКО ОКО", где су сви посетиоци могли да се упознају са начинима очувања наше животне средине и мерама које се примењују у едукацији грађана које треба да доведу ка ширењу еколошке свести.

За време манифестације екипа Црвеног крста Горњег Милановца је најмлађима вршила приказ пружања прве помоћи повређенима и организовала је прикупљање помоћи за лечење Стефана Марковића од мултиплесклерозе.

Централни догађај вечери је био музички програм РТС-а Караван „Најлепше народне песме" на коме су гости извођачи били Ана Бекута, Биљана Јевтић, Мира Шкорић, Даница Крстић, Давор Јовановић и Милош Радовановић. Пред одушевљеном публиком извођачи су се представили са најлепшим народним песмама, а у директном преносу на првом каналу РТС-а Горњи МИлановац је добио шансу да се представи као једна успешна јединица локалне самоуправе са свим својим капацитетима и привредним и туристичким. Испред локалне самоуправе нашу општину представио је председник Скупштине Општине Горњи Милановац господин Лазар Николић.

С обзиром да је ово прва година одржавање, цела манифестација је оцењена као веома успешна а велику помоћ у организовању пружило је Министарство Државне управе и локалне самоуправе, Општина Горњи Милановац, Општинска Јавна предузећа и Установе,припадници Министарства унутрашњих послова као и дежурне Ватрогасне службе и службе Хитне помоћи.

РИНА

31.08.2019.


Fotografije