Појачана контрола саобраћаја у близини школа

Чачак - Припадници Полицијске управе у Чачку, као и претходних година, предузимају низ активности које имају за циљ унапређење безбедности ученика. Од првог дана школске године, реализује се акција „Школа“ током које ће бити појачана контрола саобраћаја на улицама и раскрсницама у зонама школа, којима се најчешће крећу ученици при доласку у школу и по повратку кући каже се у саопштењу.

Појачане контроле саобраћаја биће посебно усмерене на санкционисање прекршаја вожње недозвољеном брзином и непропуштање пешака, посебно ђака, на обележеним пешачким прелазима.

Највећа пажња биће посвећена првацима, којима ће полицајци пружати помоћ на прилазима школама, а њима ће бити одржана и предавања на тему безбедног учешћа у саобраћају.

Стање безбедности се континуирано прати и анализира у свим школама и на основу тога се усмерава рад полицијских службеника. Такође, у зонама школа током читаве школске године појачана је позорничко патролна делатност.

У оквиру програма „Основи безбедности деце“, у свим основним школама на подручју Моравичког округа, ученицима првог, четвртог и шестог разреда биће одржана предавања на којима ће их полицијски службеници, кроз различите теме, упознати са ризицима који могу да угрозе њихову безбедност и објаснити им како да реагују у таквим ситуацијама наводи се у саопштењу.

 

РИНА

02.09.2019.


Fotografije