Михајловићева: Повезаћемо Крагујевац са Моравским коридором

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, најавила је данас у Баточини да ће се градити брза саобраћајница која ће повезати Крагујевац са Моравским коридором, код Мрчајеваца.

“Припремамо се за нови пројекат изградње брзе саобраћајнице која ће повезати Крагујевац и Моравски коридор, са деоницом Моравског коридора од Прељине до Краљева, код Мрчајеваца. Ова деоница биће дуга око 35 километара, а према првим проценама њена изградња ће коштати око 150 милиона евра”, рекла је Михајловићева након обиласка радова на реконструкцији пруге Лапово-Крагујевац у Баточини.

Она је додала да је било пуно приче о томе како да се овај округ повеже на прави начин и да је ово добар пут да се то уради, те да би радови на изградњи могли да почну у другој половини следеће године.

Упитана за завршетак радова на последњих пет километара деонице Крагујевац-Баточина, она је рекла да је на том пројекту било пуно проблема и са просторним плановима, експропријацијом, катастром, али да је изабран извођач и започети су радови који ће бити завршени до марта наредне године.

“Та саобраћајница је требало давно да буде завршена, али сви су некако бежали од тог пројекта. Могли смо и ми, али нисмо, и ми ћемо тај пројекат завршити”, рекла је Михајловићева. 

Она је истакла да су нетачне приче о томе да је Крагујевац заборављен, јер Влада Србије улаже у развој свих округа и градова. Поред путева који се граде, и пруге која се реконструише, у Крагујевцу се изводе и радови на изградњи станова за снаге безбедности, додала је она.

 

РИНА

 

03.09.2019.


Fotografije