Горњи Милановац добија најсавременије пројекционо платно

Горњи Милановац - Након завршеног Конкурса за преддигитализацију и дигитализацију биоскопа за 2019. годину, одлуком Управног одбора Филмског центра Србије, Културном центру у Горњем Милановцу додељено је 2 милиона динара за набавку новог пројекционог платна.

Културни центар Горњи Милановац већ годинама добија епитетинституције која на најбољи начин реализује фазно процес дигитализацијеи остварује велику биоскопску гледаност. Према речима директора Културног центра Драгана Арсића, Културни центар добија велику подршку општине Горњи Милановац, Филмског центра Србије, као и Министарства културе.

„Захваљујући сарадњи са Филмским центром Србије, већ фазнонеколико година Културни центар добија средства запреддигитализацију и дигитализацију биоскопа.
Подсетићу да смо унеколико претходних година освојили 11 милиона динара путемпројеката, у првој фази то је био покретни биоскоп, који се налазио узгради Гимназије, имали смо и биоскоп на отвореном, такође, добилисмо 4 милиона за 3Д пројектор, преко милион и по за дигиталнеекране, а ове године, према речима уредника филмског програма Бобана Стефановића, платно за које смо конкурисали, он је самовидео у Берлину и налази се, можда, још и у Паризу“, рекао је Арсић и истакао да је од преко 40 установа, 29 добило средства, између њих и Културни центар Горњи Милановац, што га сврстава у сам врх према функционисању филмског програма и дигитализације биоскопа.

Такође, Арсић је напоменуо да је од почетка године до сада реализовано близу петсто културних дешавања, што је много више у односу на остале установе културе. 
Арсић је додао и да је ове године Министарство културе подржало фестивал „Кратка форма“ и Међународни бијенале уметности минијатуре, прву фазу. Осим тога, већ трећу годину заредом милановачки Културни центар учествује у организацији Сабора народног стваралаштва, који ће бити одржан 15. септембра у Великој сали Културног центра. За ову намену од Министарства културе на рачун Културног центра уплаћено је пола милиона динара.

 

РИНА

04.09.2019.


Fotografije