Михајловићева: Нови рекорд, до 1. септембра 37,5 милиона возила на ауто-путевима у Србији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је у Србији и ове године оборен рекорд по броју аутомобила на нашим ауто-путевима.

 

"Од 1. јануара 2019. до краја летње сезоне 1. септембра ауто-путевима кроз Србију прошло је 37.551.150 возила, што је за 1,2 милиона возила више него прошле године. И ово је само још један доказ колико смо били у праву због инсистирања на што већем улагању у саобраћајну инфраструктуру. Још једном смо показали да је Србија саобраћајни центар региона и да је улагање у нове ауто-путеве најбољи начин за економски раст", наводи Михајловићева.

 

Она истиче да се, према проценама, очекује да до краја године кроз Србију ауто-путевима прође око 60 милиона возила, што је за 20 милиона возила више него 2014. године. Потпредседница Владе истиче да су на овогодишње повећање промета највише допринели завршетак ауто-пута кроз Грделичку клисуру и пуштање у саобраћај ауто-пута „Милош Велики“ од Обреновца до Прељине, односно Чачка.

 

"Само током лета кроз Србију је прошло укупно 12,5 милиона возила, а само кроз Грделичку клисуру од почетка наплате путарине 15. јуна нешто више од два милиона возила! Сви ови резултати обавезују да морамо и даље да градимо нове ауто-путе, али и да улажемо у њихово одржавање како бисмо сачували безбедност путника. Већи приходи од путарине омогућавају и нова улагања у садржајно обогаћивање наших ауто-путева", истакла је Михајловићева.

 

 РИНА

06.09.2019.


Fotografije