Индустријски парк у Прибоју добија нову водоводну и хидрантску мрежу

Прибој -Слободна зона Прибој за два месеца добиће нову водоводну и хидрантску мрежу, захваљујући Програму европске подршке развоју општина, ЕУ ПРО.


Према речима Миломира Лучића, директора индустријских паркова, у Слободној зони Прибој стварају се услови за још боље функционисање постојећих, али и будућих инвеститора.
“Водоводна и хидрантска мрежа урађена је почетком 80. тих година прошлог века, али је дотрајала, па је неопходна изградња нове за шта се конкурисало код европских фондова. Пројекат је вредан 349 668 евра, а 20 одсто средстава издвојила је општина. Реализација пројекта почела је ове седмице, а радови би требало да буду завршени до краја октобра “,каже Лучић за агенцију РИНА.


Лучић додаје да ће у постојеће канале дужине 3500 до 4000 метара бити постављене нове цеви, једне за водоводну, а друге за хидрантску мрезу, а биће ископано 1000 метара новог канала како би се све привело намени.
“Изградња потпуно нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој побољшаће капацитете водоснабдевања, смањити губитке и повећати ниво противпожарне заштите за садашње, али и будуће инвеститоре у овом делу Прибоја” ,очекује Лучић.


Извођач радова "Хидромакс" из Бајине Баште има рок од 60 дана да заврши радове.

 

РИНА

06.09.2019.


Fotografije