Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·    


Autor: RINA.rs


Они су остварили свој амерички сан на српски начин: Од повртара до фабриканата (Фото)


Чачак - Један брачни пар из Љубића код Чачка кренуо је заједно у живот још из школске клупе. Прво су били повратари, а после 30 година постали су фабриканти који обезбеђују хлеб за 500 породица, па би се могло рећи да су остварили свој "амерички сан", али на српски начин.


Милисав и Наталија Новичић за три деценије су створили оно што неко не би створио ни за три живота.
"Kао да је јуче било кад смо изградили темеље фабрике, кад сам почињао имао сам план да направим све ово што данас имам и ишао сам ја том циљу све ове године".
Његова супруга, која му је била подршка и ослонац све ове године, сећа се не тако сјајних почетака.
"Почели смо у нашем Љубићу, а прве ограде смо сами правили, а капију је лично Милисав варио", каже Наталија Новичић.

Од тих првих ручно направљених ограда и заварених капија, предузеће је прешло дуг пут и постало - светско, а наше! Унипромет данас је лидер у производњи и монтажи челичних заштитних ограда.
"Најдаљи купци су нам Емирати, а извозимо и у Литванију, Летоноју и Русију, скандинавске земље. Али, један од највећих купаца јесте и наша држава, све ограде на новом ауто-путу Милош Велики, радила је управо наша компанија", рекао је директор компаније Никола Бојовић.
А некадашњи повратари, а данашњи успешни фабриканти кажу да верују у само две ствари - рад и поштење, чега су се држали цео свој радни век и кажу да је то једини рецепт за прави успех.

РИНА


07.09.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO