Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·    


Златибор обара рекорде: Преко милион ноћења остварено ове године (ВИДЕО)


Златибор- Ова туристичка дестинација годишње привуче око 300.000 гостију који остваре преко милион ноћења. 00Да је најпосећенија планинска десинација и ове године говоре званични подаци по којима је током летњих месеци евидентиран пораст броја гостију од 2% у односу на исти период прошле године. Обзиром да је прошла 2018. година била рекордна по посети, ово увећање даје подстрек и ветар у леђа златиборским угоститељима да одржавају услугу на завидном нивоу и унапређују садржаје намењене бројним туристима.

Оно што посебно охрабрује и радује целокупну туристичку привреду Златибора је повећање броја страних гостију. Овог лета највише је било туриста из далеке Кине, а бележи се пораст броја туриста из Холандије, Немачке, Аустрије, Малте, Мађарске, Русије, Израела и Индије. Примера ради, током јула месеца на Златибору регистровано је око 3.000 гостију из Кине, а претпоставља се да је тај број и већи јер они бораве и у некатегорисаним, нерегистрованим објектима. Из статистике се не смеју изоставити и бројни гости из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније који су традиционално већ дуги низ година верни гости Златибора.

Златибор је и ове године био једна од најтраженијих дестинација када су у питању бесплатни ваучери за одмор у Србији које додељује министарство туризма.
Протекла летња туристичка сезона била је веома успешна и за златиборски камп, где је поред великог броја индивидуалних туриста боравило шест организованих група кампера из Холандије.

Успешној сезони и великом броју гостију на златној планини допринели су занимљиви садржаји и богат програм културног лета са бројним манифестацијама које су употпуниле боравак гостију. Најпосећенији локалитет је и даље Стопића пећина која ће већ током септембра месеца оборити прошлогодишњи рекорд од преко 80 хиљада посетилаца.


Пораст броја гостију на Златибору прате нове инвестиције од којих је највећи пројекат будуће Голд гондоле, девет километара дуге жичаре која ће повезивати центар насеља са највишим врхом Торником. Отварање “златне” гондоле која ће моћи да превезе до 600 особа на сат очекује се већ крајем године.


Развој Златибора подразумева у инвестирање у нове хотелске капацитете, па ће тако текућу годину обележите отварање нових хотела “Букет”, “Централ Инн” и другог дела већ отвореног хотела “Торник” који ће пословати под називом “Скy Торник”.

 

РИНА/ ТО3


08.09.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO