Златибор и гастрономски специјалитети на првом "Good Food & Wine" фестивалy

Чајетина - После веома успешне летње сезоне и рекордног броја гостију који су посетили Златибор, Туристичка организација наставља са промотивним активностима. Почетак септембра обележава учешће и представљање најпосећеније српске планине на првом Фестивалу добре хране и вина који је организован у недељу, 8. септембра на Сава променади у Београду, саопштено је из ТО Златибор.

Прича о добром вину и традиционалним гастрономским специјалитетима права је прилика да се Златибор, планина традиције и правих српских укуса представи бројним Београђанима и странцима који су били посетиоци фестивала.

Фестивал је свечано отворио Горан Весић, заменик градоначелника града Београда, а током фестивалског дана програм је био употпуњен кулинарским радионицама, наступом тамбурашког ансамбала и концертом Лене Ковачевић.

Да се интересовање за туристичку понуду Златибора не смањује ни на крају летње сезоне говори велика посећеност штанда у току фестивала. Поред посетилаца из Београда и околине којима је Златибор већ добро позната и омиљена дестинација, са понудом „златне” планине упознали су се и бројни странци који су шетали савском променадом.

Поред Туристичке организације посетиоцима фестивала своје производе представили су и млекара „Наша Златка” која је добила признање "Најбренд" за иновативност у производњи традиционалне српске хране и компанија „Златиборац” која је награђена признањем „Најбренд” у категорији хране.

 

РИНА/ ТОЗ

09.09.2019.


Fotografije