Sneg paralisa Hrvatsku: Delovi autoputeva osvanuli pod snegom     ·     Devojčica (12) teško povredjena na hipodromu u Beogradu prevezena u Tiršovu     ·     Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za 1. maj, sa pečenjem i trubačima- tipično po srpski (FOTO)     ·     Mašinovodja spasio psa sigurne smrti     ·     Počela sednica Saveta bezbednosti UN: Vučić predstavlja Srbiju     ·     Ovo je zvanično najlepše selo u Evropi i ima najstariju apoteku: Olimje u Sloveniji krije nestvarne predele, monasi u zamku starom 1.000 godina se i danas bave medicinom (FOTO)     ·     Ne žele da plaćaju ulaz u prirodu koja im je u blizini kuća: Obustavljena naplata taksi u NP Tara ali samo za vozače koji imaju užičke tablice     ·     Drogiran seo za volan škode, pa dao gas: Gornjomilanovčanin poslat na trežnjenje zbog konzumiranja kokaina tokom vožnje     ·     Sve je nestalo za par sati,gradili smo ga volonterski i uložili puno truda i rada: Potresne slike sa lica mesta, od planinarskog doma kod Tutina ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Jedva se izvukli iz mećave: Skoro pola metra snega na Bjelasici, planinari umalo ostali zaglavljeni u snežnim nanosima - neverovatna zimska idila usred aprila (FOTO)(VIDEO)     ·     Sve je uništeno, plodovi su bili potpuno crni: Aprilski mraz napravio katastrofu u voćnjaku Miroslava iz Prijepolja, šljiva ove godine neće biti ni za džem     ·     „Pažljivkova smotra“ u Guči     ·    


Михајловићева: Србија је данас стабилна и може да гради шест нових ауто-путева


„Имајући у виду политичку стабилност и финансијску консолидацију, држава данас може да стане иза сваког великог инфраструктурног пројекта, који се граде годинама и веома су вредни. Определили смо се да Србију повежемо са регионом много више него што је то био случај до сада и градимо шест нових ауто-путева“, изјавила је данас у Сремској Митровици потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, соабраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је истакла да је у мају започела изградња деонице Прељина-Пожега, која је део ауто-пута „Милош Велики“, као и ауто-пута ка БиХ од Сремске Раче до Кузмина, те да ће ускоро кренути радови и на изградњи Моравског коридора.

 

„За Фрушкогорски коридор, који је подељен на пет секција, завршена је пројектно-техничка документација за прве четири секције. Почињу разговори о закључивању комерцијалног уговора са кинеском компанијом ЦРБЦ и реално је да се изворима финансирања бавимо крајем ове и почетком наредне године  и да следеће године почну радови“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала и да ће у четвртак са Европском инвестиционом банком потписати уговор о финансирању изградње ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина.

 

„За прву деоницу од Ниша до Плочника прекосутра потписујемо са ЕИБ-ом уговор о финансирању у вредности од 100 милиона евра, као и уговор о инвестиционом гранту вредном 40 милиона евра“, изјавила је Михајловићева.

 

Она је рекла и да се, поред тога, ради пројектно-техничка документација за други део прстена ка БиХ, од Пожеге до Котромана.

 

РИНА


10.09.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO