Direktan sudar vozila Hitne pomoći i putničkog automobila: Saobraćaj kod Bistrice obustavljen, lekari ukazuju pomoć povredjenima (VIDEO)     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Stiže ekranizovana priča koja ledi krv u žilama, snima se film o ozloglašenoj “žutoj kući” na Kosovu: Potpisivali papire kao donori pa na svirep način ubijani, krv je bila svuda po podu i zidovima (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Замените летовање за предах на селу: Оаза тишине, мира и лепоте на једном месту (ФОТО,ВИДЕО)


Горњи Милановац – Сеоски туризам у горњомилановачком крају већ дуго није само начин да се допуни кућни буџет, већ посао од кога, како кажу домаћини, може да се живи. Гости стижу из свих крајева, а привлачи их гостопримство и сеоски мир. На обронцима планине Рудник, 30 километара од Горњег Милановца налази се село Трудељ. Ту су свој туристи са свих страна.

За Радмилу Војиновић из Београда разлози за предах,мир и одмор на селу сасвим једноставни.

„Одлучила сам се за село зато што ми је потребан мир, тишина и добар ваздух. Једноставно одмор. Дошла сам са унуком и могу рећи само да нам је овде предивно”, казала је Радмила.

Мештани Милица и Милутин Матић одлучили су се за сеоски туризам пре 15 година и врата свог домаћинства која су градиле генерације, отворили су гостима.

„Људи хоће прво и основно да се осећају пријатно, да имају утисак да им је све доступно када дођу”, рекла је Милица.

Да би се успешно бавили сеоским туризмом, Матићи су своје домаћинство прилагодили потребама гостију. Поред здраве домаће хране која никога не оставља равнодушним, размишља се и о активном одмору.

„Шетња у природи, пецање на рибњаку је нешто од наше понуде. Мислим да сеоски туризам има перспективу, не само у Трудељу, већ и у целој Србији. Ова година је била одлична, гости нам пристижу са свих страна, а највише нам пристиже из Београда”, навео је Милутин.

На подручју Горњег Милановца 45 породица определило се за сеоски туризам. У њима су, како са поносом кажу, гости привилеговани чланови домаћинства.

„У нашим сеоским домаћинствима је врло могуће видети спој традиције и савремених трендова. Нешто што је очувано као традиционална кућа, као гостопримство, гастрономске и кулинарске способности наших домаћина до савремених захтева наших гостију који су спремни да се у сеоско-туристичком домаћинству окупају у базену и да буду присутни на адреналинском парку”, навео је директор ТО Горњи Милановац Десимир Ћаласан.

Ако желите бар на тренутак да побегнете од градске вреве, сеоски мир пружиће вам преко потребан одмор, а осећај да сте као код сопствене куће ретко где можете добити.

РИНА


14.09.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO