Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·    


Autor: RINA.rs


Замените летовање за предах на селу: Оаза тишине, мира и лепоте на једном месту (ФОТО,ВИДЕО)


Горњи Милановац – Сеоски туризам у горњомилановачком крају већ дуго није само начин да се допуни кућни буџет, већ посао од кога, како кажу домаћини, може да се живи. Гости стижу из свих крајева, а привлачи их гостопримство и сеоски мир. На обронцима планине Рудник, 30 километара од Горњег Милановца налази се село Трудељ. Ту су свој туристи са свих страна.

За Радмилу Војиновић из Београда разлози за предах,мир и одмор на селу сасвим једноставни.

„Одлучила сам се за село зато што ми је потребан мир, тишина и добар ваздух. Једноставно одмор. Дошла сам са унуком и могу рећи само да нам је овде предивно”, казала је Радмила.

Мештани Милица и Милутин Матић одлучили су се за сеоски туризам пре 15 година и врата свог домаћинства која су градиле генерације, отворили су гостима.

„Људи хоће прво и основно да се осећају пријатно, да имају утисак да им је све доступно када дођу”, рекла је Милица.

Да би се успешно бавили сеоским туризмом, Матићи су своје домаћинство прилагодили потребама гостију. Поред здраве домаће хране која никога не оставља равнодушним, размишља се и о активном одмору.

„Шетња у природи, пецање на рибњаку је нешто од наше понуде. Мислим да сеоски туризам има перспективу, не само у Трудељу, већ и у целој Србији. Ова година је била одлична, гости нам пристижу са свих страна, а највише нам пристиже из Београда”, навео је Милутин.

На подручју Горњег Милановца 45 породица определило се за сеоски туризам. У њима су, како са поносом кажу, гости привилеговани чланови домаћинства.

„У нашим сеоским домаћинствима је врло могуће видети спој традиције и савремених трендова. Нешто што је очувано као традиционална кућа, као гостопримство, гастрономске и кулинарске способности наших домаћина до савремених захтева наших гостију који су спремни да се у сеоско-туристичком домаћинству окупају у базену и да буду присутни на адреналинском парку”, навео је директор ТО Горњи Милановац Десимир Ћаласан.

Ако желите бар на тренутак да побегнете од градске вреве, сеоски мир пружиће вам преко потребан одмор, а осећај да сте као код сопствене куће ретко где можете добити.

РИНА


14.09.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO