Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Никола напустио град и започео бизнис на селу: На уложен динар враћа му се шест (ФОТО)(ВИДЕО)


Гуча – Никола Драганић имао је храбрости да напусти посао економисте у Београду и окуша се у потпуно непознатој причи. Одлучио је да се са породицом пресели у Драгачево и на породичном имању започне самостални бизнис и пољопривредну производњу.

 

“Још пре 18 година кад сам размишљао чиме бих могао да се бавим као додатном делатношћу, знао сам да желим да се бавим производњом хране, али нисам знао шта би то тачно могло да буде”, рекао је за агенцију РИНА, Никола Драганић.

 

Док је Никола већао чиме би се бавио, доктори су му констатовали да има мањак гвожђа у крви и предложили му да пије препеличија јаја, па је на самом почетку оваЈ храњиви додатак исхрани произвидио прво за своје и потребе своје породице, а први купци биле су му комшије. Данас Никола има неколико фарми препелица у Србији и две у Црној Гори где је сместио иинкубаторе за око 2000 јаја.

 

“Овде у мојој гаражи направљене су прве јасле за јапанске препелице у свету. У њима се оне само изводе и бораве од пет до седам дана и иду даље. Како бих направио јасле прерадио сам старе ормаре, направио грејаче и термостате”, рекао је Никола.

 

Николина рачуница показује да се посао узгоја јапанских препелица исплати за шест месци, а рачуница је проста – на уложених 4500 хиљаде динара, месечно може да се заради око 24 хиљаде динара од 100 препелица.

 

“Исплативост се огледа у малом утрошку хране, јер препелица да би снела 90 јаја поједе само 2,7 килограма хране. Јако је захвална птица, мало једе и не треба јој много простора”, каже Никола.

 

Препеличија јаја богата су витаминима, фосфором, цинком и важним аминокиселинама, по својој храњивости једно препеличије јаје замењује пет кокошијих, зато се са за богату трпезу не каже узалуд – било је и јаја од препелице.

 

РИНА

 


23.09.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO