Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева са директорима “Путева Србије”: Нови ауто-путеви стратешки важни, очекујем да се ради


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас састанак са свим директорима ЈП “Путеви Србије”, на којем су главна тема били велики инфраструктурни пројекти на којима је ово предузеће инвеститор.

 

“У овој и наредној години крећемо у изградњу шест нових ауто-путева који су стратешки важни за развој Србије, а “Путеви Србије“ су инвеститор и практично носилац посла на великом броју ових пројеката. Држава је обезбедила новац, потписани су уговори за нове велике пројекте и сад је на “Путевима Србије” да заједно са Министарством воде рачуна да се сви пројекти реализују ефикасно и да извођачи поштују рокове. Такође, заједно са Министарством “Путеви Србије” радиће и на уређењу свега што треба да буде од садржаја на Коридору 10 и Коридору 11”, рекла је Михајловићева.

 

Представници “Путева Србије” известили су потпредседницу Владе о динамици радова на изградњи ауто-путева на којима је ово јавно предузеће инвеститор, укључујући деонице на којима су већ почели радови, од Сремске Раче до Кузмина, од Прељине до Пожеге и на деоници обилазнице око Београда од Остружнице до Бубањ потока.

 

Такође, било је речи и о припремама за изградњу ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, где радови треба да почну у новембру, о предстојећој изградњи ауто-пута Нови Београд - Сурчин и реконструкцији пута Нови Пазар - Тутин, као и о другим пројектима у надлежности “Путева Србије”.

 

Констатовано је и да, поред повећања укупног промета возила на ауто-путевима, расте и број возила која користе електронску наплату путарине, за 354 одсто у периоду 2014-2018, са 3,62 милиона на 16,46 милиона возила.

 

Такође, на састанку је разматрана динамика извођења радова и израде пројеката за деонице државних путева које су обухваћене Пројектом рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја.

 

РИНА


23.09.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO