Надвожњак у Краљеву отворен за саобраћај

Краљево - После реконструкције која је трајала око годину и по дана, током викенда у Краљеву је отворен надвожњак, директна веза града са Ибарском магистралом и старим чачанским путем, чиме је решена велика саобраћајна гужва на прилазу граду у улици Војводе Степе код мале пијаце. За реконструкцију овог важног инфраструктурног објекта, који је изграђен 1988. године, држава је издвојила 127 милиона динара.

У Јавном предузећу „Путеви Србије“ кашњење на реконструкцији су образложили чињеницом да је након отварања конструкције објекта откривен велики број озбиљних оштећења и недостатака, што је довело до знатног продужетка радова.
-Дејство воде и соли, као и неадекватно одводњавање атмосферских вода главни су узроци пропадања надвожњака, а највећа оштећења су код главних носача на обе стране по целој дужини, као и на глвним гредама стубова, а оштећене су и пешачке стазе”, саопштили су раније у „Путевима Србије“.

Речено је такође да очекивани период експлоатације објекта после рехабилитације износи 30 година, уз потребне радове редовног одржавања.

РИНА/Миланко Даниловић

25.09.2019.


Fotografije