Тодоровић: У Чачку неће бити геј параде на Крстовдан

Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић огласио се саопштењем у коме обавештава своје суграђане да се на празник Крстовдан у Чачку неће организовати Парада поноса, нити нека манифестација у организацији ЛГБТ активиста.

„У Градску управу у Чачку никада није стигла никаква најава, никакав захтев, никакво обавештење, нити било каква званична информација о одржавању Параде поноса (геј параде) у нашем граду. Такође, ни у Полицијској управи у Чачку, немају нити званична, нити оперативна сазнања о овој манифестацији.

На велики православни празник Крстовдан, 27. септембра 2019. године, једино што Град Чачак, уз благослов Синода СПЦ, организује су Дани Партијарха Павла, као наш допринос промоцији истинских вредности које наш народ вековима негује и којима тежи. Ово је мој званичан одговор на приче покренуте у нашој јавности, а које су лансиране од стране Бошка Обрадовића и Двери, а подржане од њихових оснивача и партнера из Нове Србије.

Овим одговором бих могао и завршити обраћање мојим суграђанима, али желим да укажем на разлоге и последице овог замајавања Чачана од стране ове губитничке коалиције. У питању је жеља за јефтиним политичким поенима. А прави разлог за лажи по којима ћу ја као градоначелник Чачка са мојим најближим сарадницима подржати и примити организаторе имагинарне ЛГБТ манифестације, је потпиривање мржње како би окупили што већи број људи на такозваној породичној шетњи и на тај начин показали тобожњу снагу покрета Двери. Кажем такозвану породичну шетњу, јер сваком нормалном породичном човеку није потребан позив било које политичке странке да би прошетао са члановима своје породице. Чачак је град у коме се негују породичне вредности и нема потребе да нас Двери на то подсећају.

Оно што је проблем на који ћу константно указивати и против којег ћу се борити као градоначелник, православац, грађанин и родитељ је ширење мржње. Мржња према било коме никада неће бити програм који ћу подржавати ни у својој кући, ни у нашем граду. Бошко Обрадовић са партнерима свој програм гради на мржњи, агресији и спремности групице милитантних, бахатих кавгаџија на инциденте и сукобе. То су више пута показали, али без спремности да увиде да за то немају подршку народа.

Тај програм није политика, тај манир Чачани и грађани Србије не прихватају, па није ни чудо да се не могу приближити бирачком телу и излаз траже у некаквом бојкоту избора. Поручујем Бошку Обрадовићу да недостатак политике и подршке премосте радом и промишљањем шта је добро за Чачак и Србију, а да се окану распиривања мржње и агресије према неистомишљеницима. Грађани Чачка могу да буду спокојни, мржња не пролази, такви као Бошко Обрадовић и Велимир Илић у Србији и Чачку никада неће доћи на власт.”

Градоначелник Чачка
Милун Тодоровић

26.09.2019.


Fotografije