Михајловићева представила Фискалном савету нови инвестициони циклус у инфраструктури

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с представницима Фискалног савета о новом инвестиционом циклусу и приоритетним инфраструктурним пројектима у области саобраћаја.

 

Михајловићева је рекла да се ове године завршавају велике инвестиције у инфраструктури започете раније, пре свега, јужни и источни крак друмског Kоридора 10, и да је Влада одлучила да крене у изградњу нових ауто-путева.

 

“Главни критеријуми, кад смо се опредељивали за пројекте, био је регионално повезивање, као и повезивање Србије изнутра, односно спајање два главна постојећа коридора. Највећи и најважнији пројекти на којима радимо и на којима ћемо почети радове су Моравски коридор, прва деоница ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, затим деоница ауто-пута “Милош Велики” од Прељине до Пожеге, затим деоница Ниш-Плочник, ауто-пут и брза саобраћајница Рума-Шабац-Лозница, а такође ће се радити и техничка документација за нови ауто-пут “Вожд Карађорђе”, рекла је Михајловићева. Она је додала да ће се поред изградње нових ауто-путева радити на рехабилитацији постојеће мреже државних путева.

 

27.09.2019.


Fotografije