Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·    


Autor: RINA.rs


Техничко ремонтни завод у Чачку обележио свој дан


Чачак - Техничко ремонтни завод у Чачку обележио је данас 94. годину постојања и своју крсну славу Светих мученица Вера, Љубав и Нада и њихова мајка Софија. Заменик директора ТРЗ пуковник Војкан Радоњић истакао је да су у протеклом периоду наставили са реализацијом своје основне делатности, одржавању техничких средстава ВС и на тај начин дају свој допринос у јачању способности војске.

Пуковник Радоњић је подсетио да је 1925. године за потребе тадашње војске израђени први објекти Завода.

Данас обележавамо овај дан празнично, јер је пре 94 године сагласношћу Државног савета Краљевине СХС и одлуком чачанске општине, уступљено земљиште ради изградње првих објеката на данашњој локацији Техничког ремонтног завода: хала инжињерије, машинске обраде, ковачнице, централног магацина, столарница и браварница у данашња артиљерија, у којима, осим једног који је порушен НАТО агресијом и данас бораве и раде наши радници”.

Он је истакао да је то дуга традиција за Завод, војску и чачанску општину, као и да годинама пролазе кроз разне трансформације и усавршавања.

Све ове године припадници ове установе су пролазили разне врсте трансформација, различите организације установе и увек је реализација задатака из домена основне делатности била на високом нивоу, те постојање и рад Техничког ремонтног завода се намеће као потреба за нашу војку. Осврћући се на задатке које тренутно реализује Завод, укљученост у свеобухватну модернизацију ВС, намеће потребу да и наша установа у том контексту узме своје учешће, али и потреба за сталним унапређењем технолошких линија и инфраструктуре Завода. У тој фази се и сада налазимо, а резултати тог унапређења ће показати у наредном периоду, чиме ће Завод још чвршће заузети место у систему одбране и наставити са даљим развојем”, истакао је пуковник Радоњић.

Поводом дана ТРЗ „Чачак” примио је многобројне честитке. Дан Завода честитали су и начелник ГШ ВС генералл Милан Мојсиловић, као и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

ТРЗ „Чачак” је данас најстарији производно-техничко друштво у чачанском крају и ближи се столетници рада.

 

РИНА


30.09.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO