Михајловићева у ненајављеној контроли:Још 11 километара обновљеног ауто-пута на Коридору 10 код Шида

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, била је данас у ненајављеном обиласку радова на Коридору 10, реконструкцији ауто-пута на граници са Хрватском од Кузмина до Батроваца. 

Потпредседница Михајловић на траси се уверила да је завршено још 11 километара обновљеног ауто-пута, од петље Кузмин ка наплатној рампи у Шиду, и да ће у саобраћај бити пуштено до 10. октобра. 

“Ово је за нас изузетно важна деоница, не само због наше најзначајније саобраћајнице Коридора 10, већ и због ауто-пута Београд-Сарајево, чија је градња почела на деоници од Кузмина до Сремске Раче. Зато је важно да се реконструкција овог дела ауто-пута што пре заврши”, изјавила је она, и додала да ће и поред завршетка туристичке сезоне наставити са контролама на градилиштима широм Србије, јер Србија улаже велики новац у инфраструктуру и сви извођачи морају да испуњавају преузете обавезе.

Михајловићева је додала да овај део ауто-пута треба да послужи и као пример како би требало да изгледају и остала градилишта и путеви. 

“Ауто-пут је сада као писта и лепо је видети машине на којима су српске заставе, да радници раде свој посао и да, како су ми рекли, редовно примају плате. Ова деоница Коридора 10 требало је да се реконструише и пре више од деценију, али ми је сада рехабилитујемо да изгледа као што изгледају најмодернији ауто-путеви”, изјавила је потпредседница Владе. 

Михајловићева се на градилишту сусрела и са шефом овог градилишта Сашом Милуновићем из компаније „Интеграл“.

“Као што видите, радови су при крају. Учинићемо све да са својим људством и механизацијом искористимо буквално сваки дан како бисмо посао завршили до када је и договорено. Оно што могу да обећам је да ћемо радити без обзира на временске услове, јер имамо опрему и материјал који то омогућавају. Ово је велики изазов за нашу компанију”, рекао је Милуновић. 

Пројекат рехабилитације ауто-пута на деоници Батровци-Кузмин вредан је 16,5 милиона евра и обухвата рехабилитацију 21,6 км пута. 

 

РИНА

01.10.2019.


Fotografije
Видео