Вучић: Историјска победа на Косову, Срби су показали како се бори за своју отаџбину

Београд - Српска листа однела је убедљиву победу на изборима на Косову и Метохији, према првим прелиминарним резултатима у свим местима освојено је преко 90 одсто гласова.


"Желим да искажем огромну захвалност Србима који су показали велику зрелост и ујединили се онда кад је било најпотребније. Спасили су свој народ о нестанка, сада ће имати снажно представљање и моћи ће да се боре за интересе свог народа", рекао је председник Србије, Александар Вучић.


Он је истакао да су Срби месецима уназад били изложени тортури, а данас су поједини ухапшени без икаквог разлога.


"Поносан сам што наш народ ништа није могло да уплаши. Они су видели да о њима неко брине, а излазећи на изборе доказали су љубав према својој држави и према свом народу. Могу они да хапсе Србе, али не могу да убију њихову љубав према Србији, ово је за нас велика обавеза и сигнал да су Срби јаки и чврсти и желе да живе као свој на своме на Косову", нагласио је председник и изразио захвалност свим гласачима који су под тешким условима искористили своје бирачко право.


"Они су показали како се бори за отадзбину. Ми настављамо да радимо и треба да знају да на подршку Србије и Београда увек могу да рачунају", изјавио је Вучић.


Он је додао да су спремни да разговарају са легитимним представницима Албанаца и да ће то бити изузетно тешки преговори, а на питање како коментарише изјаве Харадинаја да ће срушити до Васкрса, председник Вучић је одговорио.


"Отићу ћу тако што ћу се сам повући, а они ме никад неће победити, нити срушити", закључио је Вучић.

 

РИНА

06.10.2019.


Fotografije