Краљево свечано обележило свој дан - Краљевдан

Краљево - Доделом највиших признања града заслужним грађанима, организацијама и удружењима, синоћ је у Мултимедијалном центру Кварт обележен Краљевдан, Дан Града Краљева, посвећен првом српском крунисаном краљу Стефану Првовенчаном, који се упокојио 7. октобра 1226. године.

Звање почасног грађанина биће накнадно уручено Мариносу Рицудису, који је 18. априла 1999. године, као капетан грчког бојног брода, одбио да уплови у воде Јадранског мора и да бомбардује Србију.

Добитник „Октобарске награде“ за 2019. годину је Миломир Главчић, српски добротвор из Канаде који је организацијама, установама и удружењима са подручја Рашког округа до сада упутио више од седам милиона евра, док је специјална награда за хуманост, која по њему носи име, додењена водитељки Тамари Грујић.
Дипломе заслужне установе добио је Дом здравља Краљево, за бригу о пацијентима, Основна школа „Светозар Марковић“, за успехе у образовном раду и Кошаркашки клуб Слога, за резултате остварене у протеклим деценијама. Дипломе заслужних удружења додељене су Удружењу инжењера и техничара „Добривоје Божић“ и Друштву за српски језик и књижевност Краљево.

На свечаној седници о резултатима рада локалне самоуправе у протеклих годину дана говорио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

РИНА/Миланко Даниловић

08.10.2019.


Fotografije