Турска компанија “Калјон” заинтересована за градњу шумадијског коридора “Вожд Карађорђе”

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су данас са делегацијом турске фирме “Калјон” о могућностима за сарадњу на инфраструктурним пројектима у Србији, посебно у изградњи брзих саобраћајница, укључујући и шумадијски коридор “Вожд Карађорђе”.

 

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Миодраг Поледица, упознао је представнике “Калјона” са искуствима српско-турске сарадње на инфраструктурним пројектима, као и о плановима Србије за наставак улагања у инфраструктуру у оквиру новог инвестиционог циклуса.

 

Представници компаније “Калјон” исказали су заинтересованост да се боље упознају са пројектима које Србија планира, посебно у области друмског, железничког и ваздушног саобраћаја, као и станоградње.

 

Компанија “Калјон” основана је 1974. и реализовала је неке од највећих пројеката у Турској у области ваздушног, друмског и железничког саобраћаја, укључујући и изградњу новог аеродрома у Истанбулу и тренутно управља пројектима укупне вредности око 30 милијарди евра.

 

РИНА

08.10.2019.


Fotografije