Grom izazvao haos kod Požege: Udario u stub dalekovoda, kablovi pali na kolovoz i prekinuli saobraćaj (VIDEO)     ·     Čačak dobija Muzej košarke, u toku završni radovi: Sportska legenda Radmilo Mišović poručuje - ovo je ogromna stvar za srpski sport     ·     Neverovatno - ovo ima samo u Srbii: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu (FOTO)     ·     Misteriozni krug pojavio se usred dvorišta: Ljiljana iz sela Zdravčići nije mogla da veruje svojim očima, samo u tom krugu rastu pečurke (FOTO)     ·     Nestvarne slike ispred velike svetinje: Na hiljade i hiljade ljudi tokom noći i dana čeka da se pokloni moštima čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog, mnogi su do manastira u steni došli peške (FOTO)     ·     Za praznike divljali automobilima drogirani i pijani: Policija u Kragujevcu sankcionisala preko 1.500 vozača zbog teških prekršaja     ·     Pao diler na Zlatiboru: U fordu prevozio veću količinu marihuane, policija ga odmah uhapsila     ·     Horor u Budvi: Nastradao mlađi muškarac u tuči od uboda nožem, napadač u bekstvu     ·     Nikad više Đoka na jednom mestu: Počela jedinstvena manifestacija Belegišu koja okuplja sve ljude sa imenom Đorđe, najstariji ima 96 a najmadji dve godine (FOTO)     ·     Mrtav pijan se golfom vozio kroz Novi Pazar: Policija ga zaustavila i utvrdila da ima dva promila alkohola, odmah mu odredili zadržavanje u stanici     ·     Drogiran udario pešaka i odbacio ga kroz izlog     ·     Novak dobro prošao, nema šavove     ·    


Autor: RINA.rs


Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)


Gornji Milanovac - Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

- Dolaze da jašu i deca i odrasli, a to ja najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Ono što prvo kažem početnicima, jeste da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga zavisi kako će prihvatiti čoveka. Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, zato treba biti smiren i konj će onda ispunjavati komande, kazala je za RINU, Ema Božanić.

Nije uvek lako organizovati radni dan sa obavezama u školi i oko konja. Ali, ljubav prema jahaćem sportu i svemu što on podrazumeva je jača. Šesnaestogodišnja ljubiteljka konja priznaje da tokom časa često misli na svoje ljubimce.

- Zeka je temperamentan i uvek spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, on je za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Oni, kao i mi imaju svoju narav. Bitan je taj prvi kontakt sa konjem, od toga posle sve zavisi. Ovaj moj kutak zamislila sam tako da u njega mogu doći svi koji vole konje, da provedu vreme sa njima - dodaje Ema.

Ona svo svoje slobodno vreme posvećuje njima, a na imanje odlazi svakoga dana, da ih nahrani i izvede napolje. Ova devojka najbolji je dokaz da ukoliko postoje volja i ideja, za samostalni biznis nikad nije rano. Ipak, kako dodaje potrebno je i mnogo truda da bi se uspelo u svojim namerama, a Emilija krupnim koracima ide ka svom cilju.

 


28.04.2024.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO