Краљево добија новог превозника: „Кавим” уместо „Вуловић транспорта”

Краљево - Убудуће градски и приградски превоз на територији Града Краљева, уместо досадашњег аутопревозника ,,Вуловић транспорт“, обављаће конзорцијум од пет превозника на чијем је челу израелска фирма ,,Кавим“, чији су услови између пет понуђача били најбољи. Тако је одлучило Градско веће а коначну одлуку донеће Скупштина Града Краљева.


,,Процес је био у прекиду због жалбе једног учесника у поступку, превозника `Транс продукт плус` из Београда, који је трајао од фебруара до септембра. Решењем Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки ова жалба је одбијена, те је процес настављен. Понуде су отворене, вредноване и на основу тога је закључено да је најбоља понуда дошла од конзорцијума који чине ,`Аутопревоз` д.о.о. Чачак, ,`Кавим` Рашка а.д., `Кавин` д.о.о. Врање и `ПУБ интернационал` д.о.о Краљево који су понудили цену од 40 динара по километру (без ПДВ-а), односно 44 динара са ПДВ-ом“, образложио је одлуку већник Милан Милошевић.


Уговор о јавно - приватном партнерству требало би да буде потписан најдаље за три месеца, што ће значити и јефтинију вожњу на краљевачком подручју у следећој години. Уместо досадашњих 59 динара по пређеном километру, колико је износила дотација града превознику ,,Вуловић транспорт“ из Крагујевца, убудуће би се издвајало 44 динара по пређеном километру. То ће представљати и буџетску уштеду од тридесетак милиона динара за годину дана, а ангажовање новог превозника односи се на период од 10 година.

РИНА

09.10.2019.


Fotografije