Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


На Сувобору парови ноћи проводе у дрвеној каци: Заноћи двоје, а оде - троје (ФОТО)


Горњи Милановац – Можда сте некад преноћили у чардаку, или заспали испод отвореног прозора дрвеног вајата, али у правој храстовој каци у којој је некада кључала шљивовица – сигурно нисте били!

 

“Гости из иностранства само желе да спавају у овим кацама. Код нас су били Кинези који су се одушевии изгледом и ентеријером, кажу да никад нешто слично нису видели”, рекла је за РИНУ, Наталија Веселиновић , из Еко села “Коштунићи”.

 

Мали, стиснут простор и велики кревет оно је што ће вас затећи ако уђете у кацу. Кажу да је осећај јединствен и нису случајно добиле назив љубавне.

 

“То нам је најатрактивније насеље. Има девет каца, па смо га зато прозвали и “Девет Југовића”, а свака носи назив по једном. Најчешћи гости су нам млади парови, тако да смо их прозвали и средством за борбу против беле куге”, каже Јован Чековић, идејни творац овог несвакидашљег пројекта.

 

Сасвим је сигурно, да се уместо шљиве и дуње данас у сувоборским кацама тискају белосветски гости и не питају за цену. А мештани кажу како кружи прича – да кад у каци заноћи двоје, сутра је напушта троје.

 

РИНА




16.10.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO