Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Основци убске школе 200. рођендан прославиће у базену


Уб - Најстарија основна школа у Колубарском округу биће и најмодернија, а већ идуће године ученици ће уживати у новим просторијама, а уз помоћ државе гради се и затворени базен, па ће свој 200. рођендан дочекати у потпуно новом руху.

“Школско двориште убске ОШ 'Милан Муњас' у овом тренутку више личи на велико градилиште, али већ следеће године у ово време, то ће увелико бити саставни део школе”, казала је за РИНУ директорка школе Живана Баратовић.

Онa је истакла да је у току градња затвореног базена са машинским постројењима, који ће топлом везом бити спојени са зградом школе, а на самој школи се надограђује анекс од шест учионица што је од изузетне важности, јер већ годинама уназад имају озбиљан проблем са недостатком простора.

“Уз подршку локалне самоуправе и Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе РС смо дошли у прилику за просторним проширењем и самим тим да у значајној мери унапредимо услове живота и рада наших ученика као и да им понудимо могућност да науче неке важне животне вештине као што је пливање”, казала је директорка Баратовић.

Она је истакла да су у овој школи вема ангажовани на изради пројеката и да су за унапређење школских прилика аплицирали на разним конкурсима што је имало резултата, па су и уз помоћ тих пројеката омогућили ученицима и наставницима да иду у корак најновијим тенденцијама у обрзовању.

“Оно што нас посебно радује јесте чињеница што ће се завршетак радова, а то је септембар 2020. године, поклопити са великим јубилејом када ће наша школа прославити 200 година непрекодног постојања. У години када обележавамо за нас важан јубилеј, понављамо се и са новим наставним садржајима.

Иначе, ову основну школу тренутно похађа нешто више од 1300 ученика, од тог броја 1200 ђака је у матичној школи у Убу, док су остали ученици распоређени у 12 издвојених сеоских школа које су четвороразредне, а у оквиру ове образовне установе од 2017. године постоји и одељење за децу са сметњама у развоју.

Иначе, средства за надоградњу шест учионица и изградњу базена обезбеђена су преко Канцеларије за јавна улагања у износу од 2. 932. 618 евра.

 

РИНА


18.10.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO