Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Вучић и Медведев у Београду: Односи Србије и Русије најбољи у претходних неколико деценија


Београд - Руска делегација, на челу са премијером Димитријем Медведовим, борави у посети Београду, где су између две владе потписани споразуми у сфери економије, техноколошког развоја, инфраструктуре и културе, који ће допринети још бољој међусобној сарадњи између две државе.


"Ваша посета Београду доказ је да Србија и Русија имају најбоље односе у задњих неколико деценија. То је кључно за нас јер знамо да можемо да рачунамо на Русију", изјавио је председник Александар Вучић и додао да се добри односи темеље и на одличној трговинској размени.


"За првих осам месеци укупна трговинска размена је преко две милијарде, сто је за осам посто више него у 2018. години. Највише користи од те размене имају наши пољопривредници чији производи проналазе место на руском тржишту. Очекујемо још бољу сарадњу у сфери интернета и софтвера", нагласио је Вучић.
Поред данашњих потписаних споразума, очекује се још један за седам дана.
"У петак ће бити потписан још један споразум у Москви, па ће Руси моћи да пробају наш вињак, пошто ће 90 хиљада литара овог пића бити извезено за Русију, од тога ће да живи много људи у нашој земљи", рекао је председник.


Медведев је данас у Батајници присуствовао и војној вежби у којој је приказана способност Војске Србије.
"Велика ми је част што је руски премијер приметио огромну разлику у нашим оперативним способностима, поносан сам на нашу војску која је много напредовала, успели смо да купимо нове авионе и хеликоптере, сто годинама уназад није било могуће", нагласио је Вучић.


Руски премијер потврдио је речи председника Вучића и нагласио да такође сматра како две земље имају боље односе него икад.
"Гледамо на вас као на равноправне партнере и пријатеље. Наша економска сарадња је изузетно добра и радићемо и даље да то још више унапредимо. Српска економија дефинитивно је досегла нови ниво", рекао је Медведев и осврнуо се на проблем Србије са Косовом.


"Наш став о овом питању је јасан, поштујемо српски суверенитет и залажемо се за мирно решење", рекао је Медведев.
Следећи сусрет српске и руске владе очекује се 4. децембра, кад ће у Сочи отпутовати председник Вучић.

 

РИНА


19.10.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO