Тунел Кадињача једино решење за спајање Подриња са централном Србијом (ВИДЕО)

Бајина Башта – Почетком октобра Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је локацијске услове за пројекат тунел Кадињача, што је био један од последњих корака, неопходан у процедури пре уговарања саме изградње. Кад Државна ревизиона комисија да сагласност на пројекат, креће се у процес експропријације земљишта, а почетак градње, како је најавила министарка Михајловић, може се очекивати 2020. године.

 

Председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић, истиче да је изградња тунела Кадињача једино и најбоље решење како би се Подриње повезало са централном Србијом.

 

“Ниједна саобраћајница неће дати тај ефекат као што ће то учинити тунел. Иако су неки говорили да од нас немају повратну информацију по питању изградње, ми смо свесни да је то наше једино решење и зато ћемо учинити све што је у нашој моћи, да изградња крене што пре. На тај начин инфраструктурно ћемо се повезати са остатком Србије, али и са тузланским кантоном који је један од развијенијих у Босни и Херцеговини. За изградњу тунела кроз Кадињачу заинтересовано је 16 општина са наше стране и 15 са стране БиХ, што је показатељ колико је он заправо битан”, рекао је за РИНУ, Радомир Филиповић.

20.10.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 2