Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Почела трећа фаза радова у Рибарском насељу, отварање на пролеће


Прибој -Кренули су радови на трећој фази изградње Рибарског насеља, на Потпећком језеру, у близини Прибоја који би, по пројекту, требало да се заврше у децембру.

„Одлична сарадња је између Општине Прибој, Туристичке организације и Министарства трговине, туризма и телекомуникација која две године резултира одличним радом. Доњи део се састоји од бунгалова капацитета 22 места, а предвиђен је и један ресторан са апартманима и наравно ауто камп са европским стандардима како би се нашли на њиховој мапи ауто кампова. По процедути треба да поседује прикључке за воду, струју, отпадне воде”, рекао је директор ТО Прибој Владан Радовић.

Изградња Рибарског насеља је само почетак проширења туристичке понуде Прибоја јер су неисцрпни потенцијали овог краја.

„Трећа фаза подразумева изградњу ресторана, бунгалова са купатилима док ће у следећим фазама битии изградња апартмана са већим нивоом услуга са апартманима. Земљани радови сз до сада били најтежи део. Комплекс ауто кампа ћемо у рад пустити на пролеће званично, али и овог лета су га грађани Прибоја користили за организовање венчања и прелепих догађаја. Погодили смо шта је било потребно овом граду, али се неће стати на томе. Вредност целокупног пројекта је преко 22 милиона, а само друга и трећа фаза износи 17,1 милион. Сва средства су обезбеђена преко министарства, а имамо разрађене већ и нове пројекте. Биће базен на језеру 25 метара са 15 од пластичних коцкица а у плану је да се уради и асфалтни пут, прилаз Рубарском насељу које се финансирати општина”, казао је члан Општинског већа Миралем Гогалић додајући да ће бити уређена и паркинг места.

Извођач радова је пријепољска фирма „ХБСС” која је избодила радове и на другој фази.

„Од једног запуштеног места прави се прелеп амбијент за све околне општине. Као избођач могу само да кажем да све што смо договорили да урадимо у предвиђеом року може само да буде пре. Руководство општине и министром Расим Љајић препознали су ову локацију за одмор и уживање”, рекао је Халил Ровчанин власник фирме „ХБСС”.

РИНА


24.10.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO