Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Mesecima pratili dilere u Nikšiću: Razbijena kriminalna grupa - jedan uhapšen, drugi već u zatvoru, a još dvojica u bekstvu     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·    


Autor: RINA.rs


Милиони динара уложени у путну инфраструктуру: Реконструкција и асфалтирање на Златибору (ФОТО)


Чајетина – Општина је ове године инвестирала 170 милиона динара у путну инфраструктуру, од чега је 130 милиона намењено за асфалтирање нових путева, док је 40 милиона намењено за реконструкције.
“У последње четири године је асфалтирано 80 километара нових путева. За следећу годину могу да најавим да ће бити више средстава за изградњу путних праваца с обзиром да смо ове године имали неколико крупних капиталних инвестиција и имали смо доста трошкова за те инвестиције па су средства за путеве ове године била нешто мања. Следеће године ће бити значајно већа и сасвим сам сигуран да све оно што није урађено у претходних неколико година да ће се урадити у току 2020. године,“ каже Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина.


Према Ђурићевим речима, ове године се каснило са радовима због проблема са претходно уговореним извођачима.


„Ангажовали смо Институт за путеве за проверу квалитета одређених извођача радова. Показали су се неки недостаци, свакако ће то све бити санкционисано, све грешке које су извођачи начинили биће отклоњене о њиховом трошку. Већ су добили налог да то исправе, пресвуку и поправе то што није у реду. И то ћемо имати у обзиру приликом неких будућих тендера и додељивања послова извођачима“, каже Ђурић.
Тренутно се ради и на поправљању путева у Чајетини, док је на Златибору планирано да се ради током наредне недеље.


“Саобраћајница дуга 700 метара и ширине пет метара која води до новог насеља у Влаовини, и поред земљишта које се планира за градњу објеката, један је од путева који се ове године асфалтирају у општини Чајетина. Поред деонице на Златибору, тренутно се ради у Шљивовици, радило се и у Мушветама и у Кривој Реци, а за наредне дане планирани су путеви у Сирогојну, Алином Потоку, Трнави, Гостиљу и Љубишу. Извођач радова је предузеће Стандард из Бајине Баште, које је ангажовано по последњем тендеру”, каже Ђурић.


РИНА


25.10.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO