Влада бира авиопревознике са Аеродрома „Морава”: Могући летови за Франкфурт и Минхен

Краљево - Влада Републике Србије субвенционисаће авиопревознике који буду изабрани на расписаном тендеру за летове са Аеродрома ,,Морава“ код Краљева и за те намене за трогодишњи аганжман из републичког буџета биће издвојено око 5,7 милиона евра.
Град Краљево већ се определио за градове које ће предложити за летове са краљевачког аеродрома.

,,Предложићемо Франкфурт, Минхен и Нинберг у Немачкој према којим би летели авиопревозници који буду изабрани на тендеру републиче владе. Франкфурт и Минхен су велики индустријски, финансијски и саобраћајни центри ,не само немачки него и европски, у којима живи и ради велики број наших људи, а Нинберг је седиште Компаније Леони која у Краљеву гради Фабрику за производњу каблова за аутомобилску идустрију у којој ће се до краја 2023. запослити више 5.000 радника“, рекао је за агенцију РИНА др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Претходно је постигнут договор да од почетка децембра ове године авиони са Аеродрома ,,Морава“ лете до Беча три пута недељно, исто толико и до Солуна у летњој сезони.

Према речима градоначелника Краљева Аеродром ,,Морава“ значајно ће допринети бржем привредном развоју не само Краљева него и многих других градова и општина у окружењу а изградњом Моравског коридора у потпуности ће оправдати своје постојање и рад.

РИНА

 

28.10.2019.


Fotografije