Мали сајам спорта у Прибоју посвећен најмлађима

Прибој – У организацији Спортског савеза Србије и уз подршку Министарства спорта и омладине у Прибоју се одржава осми по реду Мали сајам спорта. Ова манифестација има за циљ да покрене најмлађе суграђане да се упознају са спортском понудом свога града и да се лакше одлуче да тренирају неки од спортова у будућности.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек свечано је отворио сајам и истакао да га посебно радује што данашњој манифестацији присуствују највише деца и захвалиуо се локалној самоуправи која је несебично помогла организацију сајма.

“Кад видим оволико деце на једном месту ја сам пресрећан и ово је најлепша слика Прибоја и будућност Србије. На нама је да вам помогнемо тако што ћемо створити што боље услове за школовање и тренирање и да једног дана неко из Прибоја овде донесе олимпијску медаљу на радост целог града. На вама је да вредно радите и тај циљ ће се остварити”, казао је Штефанек.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић казао је да је он данас и гост и домаћин, с обзиром на то да је Прибојац, и да му је част што је његов родни град, град спорта и младих и поручио да тим путем треба да настави, а да је задатак свих који су из Прибоја отишли да у томе помогну.

Председник Скупштине општине Прибој Борис Мрдовић, нагласио је да је Прибој град који негује спортску традицију и да је спорт будућност Србије, јер је делатност која не познаје ни националне, ни етничке разлике већ негује љубав и такмичарски и спортски дух. Он је истакао да је на данашњем фестивалу спорта и младих организована и хуманитарна акција за помоћ у лечењу Прибојке Славице Пујовић и позвао све да у складу са својим могућностима узму учешће.

У оквиру Спортског савеза Прибоја функционише 21 клуб и организација који окупљају у овом тренутку више од 800 спортиста а на данашњем сајму спорта биће представљена спортска понуда 17 клубова. Мрдовић је истакао да иако је Прибој једна од општина са најмањим буџетом у Србији, за спорт издваја значајна средства која су ако би се гледало процентуално највећа у Златиборском округу. Иначе, Мали Сајам спорта је увертира за Сајам спорта који ће се ове године одржати од 22. до 24. новембра у Београду, а општина Прибој је једна од пет општина у којој се одржава ова манифестација.

 

РИНА

29.10.2019.


Fotografije