Моравички управни округ добитник интернационалног признања „GlobalLocal“ за 2019.

Чачак - Моравички управни округ је у категорији регионалних институција добитник интернационале златне награде и признања „GlobalLocal“ за 2019. годину, која се додељује заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи. Инфо плоча се од данас налази у просторијама МУО у Чачку.

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић рекао је да је награда веома значајна за један округ.
„Управни окрузи су продужена рука министарства и Владе РС. Од великог су значаја по питању реформи јавне управе и како би се она што боље приближила грађаним Србије. Тренутно је у процесу дигитализација и потпуна реформа јавне управе. Иначе, имамо одличну сарадњу не само са Моравичким управним округом већ и са све четири јединице локалне самоуправе које му припадају, и које смо помогли бројним пројектима. Битно је да су сви схватили да су инспектори унутар округа ту да би предупредили одређене неправилности у пословању”, рекао је Стевић.
Он је додао да је расписан и нови круг конкурса за пријаву локалних самоуправа за добијање подршке за успостављање јединственог управног места. Осам општина је већ добило ту прилику, а основна идеја Јединственог управног места је да се грађанима омогући да све везано за администрацију може завршити на једном месту и да се скрати време издавања докумената.

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић истакао је да ова награда обавезује не само институцију већ и њега као појединца да у наредно периоду воде рачуна о спровођењу државне политике на подручју административног центра као и да савесно и одговорно обављају посао и поштују грађане који овде живе помажући им да што лакше обављају своју делатност у законским оквирима. Јоловић је навео да је МУО препознат од стране међународне заједнице, конкретно од људи који су се бавили доделом златне награде „GlobalLocal” у средњој и југоисточној Европи.
Плоча „GlobalLocal” је псотављена у просторијама МУО које ће их подсећати и обавезивати.

30.10.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3