До најтраженијег занимања уз сертификат

Прибој - Полазницима обуке за завариваче који су похађали обуку у Новој Вароши, данас су додељени сертификати у просторијама Националне службе за запошљавање у Прибоју. Обуку је организовала НСЗ Филијала Пријепоље у сарадњи са Мокрогорском школом менаџмента, Оксфорд Академијом и фирмом „Спектар“ ДОО из Нове Вароши.

„Од 10 полазника обуку је са успехом завршило осам, који су тиме стекли право на сертификат за једно од најтраженијих занимања на тржишту рада. Полазници су били незапослени без квалификација или у статусу дугорочно незапослених лица. Двомесечна обука за завариваче подразумевала је 360 часова, од којих 120 часова теоријске и 240 часова практичне наставе. Филијала Пријепоље пратиће радни статус свих полазника шест месеци након обуке, како би се утврдили коначни ефекти ове мере у циљу смањења незапослености”, казала је директорка НСЗ – филијала Пријепоље Ана Пејовић.

Алија Дивалић истиче да је задовољан начином едукације и истиче да му је овај сертификат био неопходан како би могао да као квалификовани радник дође пре до посла. Са њим се слаже и Фахрудин Џелиловић који се нада брзом запошљењу јер су заваривачи веома тражени, али и добро плаћени.

31.10.2019.


Fotografije