Почели радови на асфалтирању пута Сјеверин - Сртмац

Прибој - У присуству великог броја мештана, челника локалне самоуправе и представника извођача радова званично су отпочели радови на асфалтирању уговорене деонице пута Сјеверин - Стрмац, наводи се на сајту општине. Ради се о деоници од 10,2 километара, а тренутно је у захвату деоница од три километра и 80 метара, од краја досадашњег асфалта односно од Ахметовине, па готово до моста у Забрђу. Ширина пута биће 3,5 метара.

На иницијативу локалне самоуправе, инвеститор су Путеви Србије, а вредност уговорених радова је 120 милиона динара. Извођач радова су Путеви Ужице, који ће се зависно од временских услова, трудити да што пре заврше уговорени посао. Друга етапа уговорене деонице, од нешто преко седам километара, радиће се на пролеће.

Почетку радова, а тиме и остварењу дугогодишње жеље свих житеља овог краја, односно мештана две месне заједнице Сјеверин и Стрмац, присуствововало је и руководство Општине Прибој, председник Лазар Рвовић, председник СО Борис Мрдовић и директор ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, као и директор Путева Ужице Леко Корићанац.

Пут Сјеверин - Стрмац дуг је 18 километара, до сада је је кроз три етапе асфалтирано 3 километра, а када буде асфалтирање ове деонице од 10 километара завршено, до Стрмца преостаје још свега 5 километара.

Подсетимо, општина Прибој је пре годину дана завршила и два врло важна бетоснка моста преко Јаворске реке чиме је омогућен наставак радова на асфалтирању пута и преласку тешке механизације. Ових дана локална самоуправа је урадила и пет цевних пропуста, а све у функцији својих грађана и ефикаснијег рада на асфалтирању уговорене деонице пута Сјеверин - Стрмац.

 

РИНА

04.11.2019.


Fotografije