Михајловић: Мисија Коридор 10 је завршена

Мисија Коридор 10 је завршена, објавила је министарка грађевинарства Зорана Михајловић на свом Инстаграм профилу и најавила да ће источни крак ка Бугарској бити отворен за саобраћај 9. новембра.

Министарка је објавила фотографију на којој је заједно са радницима на завршеној деоници источног крака Коридора 10. Објављен је и кратак видео на коме се може видети како су напредовали радови и како је сада када је све завршено.

У кратком филму је приказан и ноћни обилазак радова на изградњи обилазнице око Димитровграда, када су у јулу 2017. обишли радове на косини Градиње председник Србије Александар Вучић и министарка Михајловић.

Подсећања ради, завршени су сви грађевински радови на деоници на источном краку Коридора 10 ка бугарској граници, дугој 22,5 километара. Пуштањем те деонице од Просека до Црвене Реке, цео аутопут, од Ниша до границе са Бугарском, биће отворен за саобраћај.

На тој деоници у брдско-планинском терену изграђене су галерије као контратег косини 6, тунел Банцарево и техничко-оперативни центар из кога се обавља надзор и управљање тунелом, четири моста...

РИНА

05.11.2019.


Fotografije