Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Овако ће изгледати Голд Гондола на Златибору: Најдужа на свету и максимално безбедна (ФОТО)(ВИДЕО)


Чајетина – Завршни радови на изградњи Голд Гондоле “Златибор” која ће повезати центар Залтибора са ски центром Торник су у пуном јеку, а као најдужа панорамска годнола на свету, дужине девет километара, представљаће праву туристичку атракцију. Њен капацитет биће 600 путника по сату који ће се возити у 55 модерно опремљених кабина, а планирано је и проширење на 90, када ће у вожњи дугој 25 минута кроз прелепе планинске пределе моћи да ужива 1000 путника на сат.

 

“У питању су најсавременије кабине, које су прошле све неопходне тестове безбедности. Њихов капацитет је десет путника, биће доступне и особама са инвалидитетом, а у кабинама се налази простор за одлагање скија, сноубордова или бицикла. ”, изјавио је за РИНУ Владимир Јосиповић, испред предузећа Голд Гондола “Златибор” и додаје да вожња неће бити привилигеја само оних са дубљим џепом.

 

“Цена карте биће доступна свим грађанима. Имаћемо и разне погодности, породичне и групне карте. Голд годнола прављена је тако да буде доступна свим туристима који дођу на Златибор”, каже Јосиповић.

 

О безбедности се максимално водило рачуна, па је тако могућност да Голд гондола стане у току вожње сведена на минимум.

 

“Напајање гондоле електричном енергијом врши се са две међусобно независне станице, а постоји и резервни агрегат који се у случају нестанка струје на прве две активира и путнике безбедно враћа на почетну станицу. Како баш ни нјамању ситницу не препуштамо случају, биће ангажована и Горска служба спашавања која ће додатно водити рачуна о безбедности путника”, рекао је Јосиповић.

 

Директорка предузећа Голд Гондола “Златибор”, Бојана Божанић, истиче да се завршни радови спроводе планираном динамиком, а повољни временски услови извођачима иду на руку.

 

“Најкомплекснији део свакако је међустаница на Рибничком језеру, ту се тренутно припремају услови за монтажу станице. У наредне две недеље монтира се и главна ужетњача што ствара предуслава за развалачење сајле за првих 4,5 километра, а онда ћемо наставити и од Рибничког језера до Торника. Изузетан тежак посао представљало је и постављање стубова на Торнику због великог нагиба, али и то смо завршили”, рекла је за РИНУ Бојана Божанић.

 

Она истиче да ће до краја године бити завршено развлачење сајле, а први путници ће се најдужом гондолом провазати на пролеће.

 

“Сад кад су завршни радови у току, већ правимо планове на који ће Голд Гондола функционисати, радимо на припреми пакета и очекујемо да ће овај пројекат на нашу планину привући велики број туриста и винути Златибор у још веће висине. Наш циљ и даље остаје милион туриста годишње”, изјавила је Бојана Божанић.

 

Међутим, Златиборци не мирију, па је након завршетка и пуштања у рад Голд Гондоле за коју је издвојено 13 милиона евра, у плану и изградња још једне панорамске годноле од Торника до Чиготе.

 

РИНА

 

 

 

 


05.11.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO